Går du og keder dig?

Vi har en lille opfordring når nu du alligevel render rundt med dit kamera...

Indsamling til Lokalhistorisk Samling

Det der er gemt i dag, er glemt i morgen. Derfor er det uhyggeligt vigtigt, at rødovreborgere dokumenterer, hvordan de kommer igennem den historiske krise, vi gennemlever lige nu, så eftertiden kan forstå og lære af vores erfaringer.

Kun meget få gange har Danmark været kastet ud i så store omvæltninger, som rammer os lige nu i disse Coronatider.

Derfor vil det også være uvurderligt for Lokalhistorisk Samling at få dokumenteret, hvordan Rødovre-borgerne kommer Vi opfordrer derfor alle til, at lave en dagbog og tage billeder, mens vores samfund er delvist lukket ned. Arbejder I på højtryk? skaber I nye rutiner? Keder I jer eller får I ordnet en masse udskudte projekter? Alle erfaringer kan være vigtige for eftertiden.

Men hvorfor egentlig?

”Når historien bliver skrevet om store begivenheder, et det som regel det store samfundsmæssige perspektiv der dominerer. Men historien består jo af en myriade af små historier fra vores allesammens liv, der ofte forsvinder, fordi de ikke bliver dokumenterede, eller folk ikke synes, at de er vigtige,” siger Marie Aakjær Drost til Rødovre Lokal Nyt, da vi fanger hende tidligt tirsdag morgen i hendes egen isolation.

Giv os dine billeder!

Hvis du har lyst til at give dine billeder eller andet materiale videre til eftertiden, kan du sende dem til Lokalhistorisk på lokalhistorisk-samling@rk.dk eller aflevere dem fysisk, når biblioteket og samlingen åbner igen. Du kan også læse mere om projektet og finde afleveringsformularer på linket herunder.

Du finder Lokalhistorisk Samling her

Lokalhistorisk Samling
Rødovre Bibliotek
Rødovre Parkvej 140
2610 Rødovre

Vi mødes her: